Opleidingen

Kijken helpt niet - leer reanimeren en de AED te bedienen

Een plotselinge circulatie- of hartstilstand kan iedereen treffen, op elk moment, op elke leeftijd, op ieder tijdstip en vaak zonder voorafgaande symptomen. Nog voordat de ambulance er is, kunt u -als omstander-de touwtjes in handen hebben. Door binnen 6 minuten te reanimeren en de AED in te zetten heeft een slachtoffer kans te overleven.

Reanimeren red levens. Wilt u zich inzetten voor uw buurt of omgeving en meedoen als burgerhulpverlener meldt u dan aan bij www.hartslagnu.nlOm mee te doen zijn er wel enkel voorwaarden waaraan u moet voldoen.
 
  1. u dient in het bezit te zijn van een reanimatiecertificaat, een EHBO diploma of een certificaat van bedrijfshulpverlener.Uiteraard moeten genoemde certificaten/diploma geldig zijn.
  2. u bent opgeleid volgens de recente richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NNR)
  3. uw gezondheid is zodanig dat u kortdurend een grote inspanning kunt leveren.
  4. u bent in het bezit van een mobiele telefoon.
  5. u bent minimaal 18 jaar (advies)
 
Wanneer u niet in het bezit bent van een geldig certificaat of diploma kunt u zich wenden tot de EHBO vereniging, afdeling van het Rode Kruis of Hartstichting bij u in de buurt. Bedrijfshulpverleners worden meestal via hun werkgever opgeleid. Eventueel kunt u ook via de Stichting AED gemeente Staphorst opgeleid worden. Neem daarvoor contact op met de secretaris via het contactformulier op deze site.
 
 

 

| + - | RTL - LTR
Payned Payrolling Sponsor van Stichting AED Staphorst -Webmaster en Sponsor - Uw MKB.