Autobedrijf Korterink stelt AED beschikbaar

 

Eind vorig jaar kreeg een  medewerker van autobedrijf Korterink tijdens zijn werkzaamheden in de showroom een hartaanval. Aanwezige klanten begonnen hem direct te reanimeren en de ambulance was zeer snel ter plaatse. Gelukkig overleefde hij de hartaanval en na een operatie en revalidatie is hij weer aan het werk.

Voor de directie van autobedrijf Korterink voldoende reden om maatregelen te nemen om personeel, klanten en bezoekers in dit soort gevallen adequaat te kunnen helpen.  Andre Korterink meldt: “We hebben besloten te investeren in een AED (Automatische Externe Defibrillator) zodat we snel hulp kunnen verlenen bij een hartaanval. De stichting AED gemeente Staphorst vroeg ons nog een stapje verder te gaan en de AED beschikbaar te stellen aan de inwoners van Rouveen door de AED buiten te plaatsen.”

 

Dankzij een samenwerking met de dorpsraad van Rouveen (en  het door de Rabobank beschikbaar gestelde budget ) kwam er een AED buitenkast. Hierdoor is Rouveen weer een stukje hartveiliger geworden. Het uiteindelijke doel van de stichting is om in de gehele gemeente Staphorst een netwerk  van AED’s te realiseren die 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar zijn voor de inwoners en hulpverleners in de gemeente.

 

Meer info over de stichting AED gemeente Staphorst het werk en de doelstelling kunt u vinden op hun website: www.aedstaphorst.nl

Onder toeziend oog van Clemens Epping en Klaas Veerman, voorzitter van de dorpsraad Rouveen, werden de AED en kast symbolisch overgedragen aan de inwoners van Rouveen door Els Buitenhuis namens de stichting AED gemeente Staphorst en André Korterink.

| + - | RTL - LTR
Payned Payrolling Sponsor van Stichting AED Staphorst -Webmaster en Sponsor - Uw MKB.